Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Sázení stromků na zahradě sboru

23. 12. 2015

Jak jsme sázeli stromy

 

            Naše podzimní setkání s dětmi bylo obohaceno bohulibou činností. Nové stromy, jež nahradily ty staré, které žel Bohu musely být vykáceny, potřebovaly dobré místo k životu. A protože se celkem kopalo 5 jam pro stromy a dalších 5 pro keře, bylo potřeba i dost rukou. Přijeli „silní hoši“ ze spřáteleného rodinného dětského domova v Dubenci. Podpořil nás Mikeš i s maminkou, a tak nemohli chybět ani kamarádi od Hrusic, Adam s taťkou (ten vykonával i odborný zahradnický dohled), kteří nám každý rok před Vánoci pomáhají stavět jesličky ve sboru. No a stará parta – naše rodinka a Voltušáci, kteří navezli plno nářadí. Finančně pomohla neziskovka Sázíme stromy a naše farní sbírka.

             Uprostřed zahrady dostal své místo strom biblický a vpravdě královský – cedr. I když zatím maličký (hezká symbolika Vánoc), jednou snad v jeho stínu najdou potěšení naše děti a děti jejich dětí, neboť jak víme, cedry Libánské jsou staleté. Také jsme vybrali stromy a keře ovocné – třešně, švestky, angrešt a rybíz. Na ně jsme si museli ještě počkat, a tak je dodatečně do připravených jam dosázeli naši taťkové – Martin a Jiří. Ani děvčata nezahálela, bylo potřeba se věnovat i jinému stromu s dobrým ovocem. Ořech na zahradě nám každý rok dává dobré plody, a tak jsme hrabali a sbírali a sbírali a hrabali. A jestli chcete vědět, kdo z nás má nejraději vlašáky, přijďte někdy i s dětmi druhou neděli v měsíci na faru, na naše pravidelná setkávání s dětmi.

          Jednou bychom si přáli, aby k našemu cedru (symbol Božího království) vedla cesta přímá, i když úzká a mírně do kopce, a aby naše stromy – coby symboly našeho setkávání – nesly dobré plody. Bohu díky.

Iva Jindrová

 

 

Náhledy fotografií ze složky Sázení stromků na zahradě sboru