Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Paté setkání dětí na faře - O kmeni a ratolestech

28. 5. 2018

O kmeni a ratolestech

                Naše letošní páté setkání na faře s dětmi se konalo tradičně v neděli 20. května 2018. Program tentokrát připravovala Ivča Šípová. Pro naladění jsme si na začátku zazpívali s kytarou pár písniček (např. „Učiň mne, Pane, nástrojem“ nebo „Kde je dobrota a láska“). Mimochodem prvně jmenovaná písnička je jednou z vůbec nejoblíbenějších Jany Brožové a Martin s Ivčou si ji vybrali před lety pro svůj svatební den. Takže drive nám při zpěvu nescházel.

            Potom už nám Ivča přiblížila verše z 15. kapitoly Janova evangelia O kmeni a ratolestech. Dnes už víme, že Bůh je vinař, Ježíš vinný kmen, Duch svatý míza a my všichni, kéž bychom byli ratolesti nesoucí hojné ovoce. A tak jsme si připomněli jedno z našich dřívějších setkání, při kterém jsme si povídali o ovoci Ducha svatého. A představte si, že jsme si dokonce na některé ještě vzpomněli. Zdá se, že ty naše hlavičky jsou přes mnohé naše rozpustilosti přece jenom otevřené též Božímu slovu…

               A abychom nezapomněli, pro Božího tatínka nadšená Ivča přinesla dokonce vinný keř a my všichni (malí i větší) jsme se ho potom společně snažili z papíru a barev vytvořit. Tak nechť nám neuschne a v červnu se setkáme třeba i s dalšími našemu srdci blízkými.