Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Fotografie z Noci kostelů 2016

1. 7. 2016

Dne 10. června 2016 se tradičně připojil náš sbor k celoplošné církevní akci s názvem Noc kostelů.

        Odpoledne jsme zahájili dětským programem, kde se Ivča Jindrová a Ivuška Šípová postaraly o zábavu pro děti. Děti si mohly namalovat náš sbor podle malé makety, dále si mohly vymodelovat malý kalich jako památku na přijímání pod obojí. Druhé stanoviště nabízelo možnost vyrobit si na památku svůj vlastní křížek z moduritu s kalichem uprostřed.

         Pro malé i velké byl připraven vědomostní kvíz, který svými otázkami zájemce provedl po sboru od "podlahy po střechu až na věž".

        Večerní program zaměřený spíše již na dospělé návštěvníky sboru byl naplněn vystoupeními třech pěveckých sborů - ženský sbor pod vedením p. Hejkrlíkové, dále náš domovský komorní sbor Mistra Jakoubka ze Stříbra a v opravdu večerních hodinách v potemnělém kostele nám zazpíval německý mužský sbor Bersänger z Freibergu, který nás potěšil hornickými písněmi.

        V mezi čase vystoupení pěveckých sborů jsme pro návštěvníky připravili 3 vernisáže, jedna p. Čížka - fotografie s tématikou Japonska, druhá výstava obrázků byla ze "zážitkového malování" vedené p. Hejkrlíkovou a tři krásné panely, které nás provedly historií našeho sboru společně s místními duchovními, připravil náš bratr Martin Jindra.

       Všem účastníkům velice děkujeme a budeme se těšit opět příští rok naviděnou!

 

Náhledy fotografií ze složky Noc kostelů 10.června 2016