Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

79. výročí založení sboru CČSH Mistra Jakoubka ze Stříbra

30. 10. 2015

Již 79 let uplynulo od slavnostního otevření sboru CČSH Mistra Jakoubka ze Stříbra v Příbrami - Březové Hory, které se konalo 25. října 1936 za přítomnosti tehdejšího patriarchy CČS(H) G.A. Procházky.

Letos jsme si připomněli při slavnostní bohoslužbě doprovázenou pěveckým sborem Mistra Jakoubka ze Stříbra, která se konala 25.října 2015, tuto pro nás významnou událost. Během bohoslužby jsme měli možnost uvědomit si cílevědomost, obrovskou obětavost a píli našich předků, kteří s podporou Hospodina, byli schopni od položení základního kamene 24.května 1936 za pouhých 6 měsíců dokončit a otevřít stavbu našeho sboru.

Při této slavnostní příležitosti byla představená výstava "CČSH v protinacistickém odboji", která je instalovaná v prostorách kostela.

Nezbývá nám nic jiného než-li jim v duchu poděkovat za jejich práci a dále se snažit jít v jejich stopách, najít v sobě opět tu jiskru, která dokáže započít nevídané, a se vztyčenou hlavou nenechat zapadnout jejich odkaz, který pro nás naplňuje nejen přítomnost, ale především musí naplnit naše životy budoucí.

 

Děkujeme!